fbpx

LIEFKE magazine

LIEFKE is ontstaan vanuit de behoefte te vertragen. Stil te staan en tijd te nemen. Ze voldoet niet aan een standaard tijdschriftbeeld, maar kiest voor het unieke en de schoonheid van het alledaagse. In plaats van alles in te kleuren gaat ze liever voor denkwit – op de bladzijden en in ons hoofd.

We willen het anders doen in deze snelle en drukke tijd. Een kalm tegenwicht bieden. Rust, Eenvoud en Natuur zijn onze pijlers. We volgen het ritme van de natuur en verschijnen op de eerste dag van elk nieuw seizoen. Vier keer per jaar LIEFKE. Gevuld met verhalen rondom een thema, verteld vanuit een zachte kracht. Onze items over voeding, interieur, mode, kunst en architectuur nodigen uit om anders te kijken. Achtergrondartikelen en columns geven diepgang en herkenning. En ook aan schoonheid en het speelse van het leven besteden we aandacht.

Met ons magazine blijven we bewust dicht bij huis. LIEFKE richt zich op de verhalen en het werk van medelanders. We gaan in gesprek en laten zien wat het betekent om te wonen in ons prachtige land. Om te zijn in de Nederlandse natuur. We delen open en eerlijke verhalen met zelfgemaakt, puur beeld.

LIEFKE is onafhankelijk. We publiceren ons magazine vrij van advertenties en zonder tussenkomst van een uitgever. Om dit mogelijk te maken werkt iedereen die een bijdrage levert aan LIEFKE magazine op vrijwillige basis. Voor onze dankbaarheid om op deze manier te kunnen verschijnen hebben we nog geen woord gevonden. 

fragiel + OERSTERK

LIEFKE magazine is in 2015 opgericht door Yfke Metz. Een creatieveling met liefde voor fotografie, styling en schrijven. Uit schaamte voor haar uiterlijk, vanwege een huidaandoening, hield zij zichzelf jarenlang verborgen. Het deed pijn om steeds geconfronteerd te worden met het vrouwelijk schoonheidsideaal dat ze voorbij zag komen op televisie en in de bladen. Door bewust te kiezen om van zichzelf te houden, haar uiterlijk te accepteren en in te zien dat ze goed is zoals ze is, overwon zij haar schaamte. Het was het begin van LIEFKE. 

Al snel omringde Yfke Metz zich met andere creatievelingen. Elk van hen werkt mee vanuit een uniek talent. Allemaal hebben zij een grote liefde voor LIEFKE en kiezen ze voor rust, eenvoud en natuur.
LIEFKE heeft als doel een magazine te zijn met herkenbare verhalen en pure beelden. Kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig. Na een periode van drie jaar digitaal, maakten we de overstap naar een papieren uitgave. Een magazine dat aanvoelt als een boek, waar je je stilaan in verliest en even alles om je heen vergeet. Een magazine om te bewaren en steeds opnieuw in te kijken. Bij LIEFKE vind je rust. 

Vreugde is onze drijfveer
De natuur werkt helend
Verbinding is liefde
Eenvoud laat schoonheid zien
Offline is standaard
Rust geeft meer ruimte

×

Winkelmand

DANKJEWEL

voor je interesse!

We houden je graag op de hoogte.