TEAM
INTUÏTIE

Het team van LIEFKE bestaat uit gedreven vrouwen, die sinds begin 2015 samenwerken en gestart zijn met een online magazine. We volgen ons hart en doen waar we van houden. Dat geven we graag door. We vertrouwen op onze intuïtie. Doordat we met elkaar verbonden zijn en samenwerken, voelen we ons sterk, zeker en eigenwijs genoeg om een magazine neer te zetten dat anders is. 

Bij de dingen die wij doen vragen we ons af:
worden we er blij van?
is het echt?
verloopt het natuurlijk?

ONTSTAAN LIEFKE is in 2015 opgericht door Yfke Metz. Een creatieveling met liefde voor fotografie, styling en schrijven. Uit schaamte voor haar uiterlijk, door een huidaandoening, hield zij zich jarenlang verborgen. Het was moeilijk geconfronteerd te worden met het vrouwelijk schoonheidsideaal dat ze standaard voorbij zag komen op televisie en in de bladen. Door bewust te kiezen om van zichzelf te houden, haar uiterlijk te accepteren en in te zien dat ze goed is zoals ze is, overwon ze haar schaamte. Met LIEFKE magazine heeft ze als doel een magazine te maken met herkenbare verhalen en echte beelden.

fragiel + OERSTERK


Yfke Metz - Van jongs af aan houd ik van mooie vormgeving, fotografie en van een concept dat klopt tot in de details. Vroeger was ik niet heel kritisch in wat ik las en waar ik naar keek, maar dit is in de loop der tijd flink veranderd. Ik was lang ziek en vond mezelf niet goed genoeg. Ook heeft de groei en de impact van de standaard media ervoor gezorgd dat ik heel kritisch werd. Zo begon ik LIEFKE magazine in eerste instantie voor mezelf . Ik creëerde een concept waar ik mijn talenten in kwijt kan en waar ik bij mijn eigen natuur blijf. Maar vooral heb ik LIEFKE opgericht omdat ik een grote behoefte heb aan zachte en mooie media. Waar oersterk ook fragiel betekent en andersom. Waarbij ik bewust rust, eenvoud en (de) natuur benadruk. Ik weet uit ervaring dat het een verademing is als je daarvoor kiest.

Myrthe Johansen - Zo nu en dan heb ik een rustpunt nodig, om te voelen wat ik voel, om niet alleen te kijken maar ook te zien, om niet alleen te luisteren maar ook te horen. Buiten vind ik mijn grootste inspiratiebron waarbij ieder seizoen mij een spiegel voorhoudt. Of het nou op het strand is, of in het bos. Dichtbij of ver weg, iedere keer ontdek ik weer iets nieuws waarover ik me kan verwonderen. Steeds meer realiseer ik me dat wij mensen ‘natuur’ zijn, soms zijn we alleen ver afgedwaald van onze natuur. Hoe mooi is het dan om mee te werken aan een magazine dat stilstaat bij deze behoefte om soms even te vertragen en stil te staan? Door gerechten met de oogst van het seizoen te creëren en verhalen te schrijven die raken aan mijn natuur, hoop ik iets in de natuur van een ander te raken.

Kitty van den Helder - Vormgeving lijkt alleen om uiterlijk te gaan. Het mooi maken van dingen. Zoals we allemaal weten, wordt daar een hoop in gesjoemeld. Lelijke dingen zien er soms prachtig uit. Of iets moois wordt nóg mooier gemaakt. Juist dat vind ik lastig aan vormgeving. Ik hou ervan als iets er mooi uitziet, maar ik hou niet van dat uiterlijk vertoon. De pure ongecensureerde versie van iets of iemand vind ik veel mooier en interessanter. Vormgeving was daardoor bij mij op een lager pitje terechtgekomen. Totdat Yfke haar droom met mij deelde. Het maken van een magazine met pure verhalen, echte mensen en dat in een design vol rust en (wit)ruimte. Terug naar de basis. Niet alleen maar buitenkant, maar juist ook binnenkant. Die combinatie. Daar kon ik me weer heel erg in vinden!

Yfke Laanstra - Ik heb me altijd al bezig gehouden met het vinden van antwoorden op de diepere vragen in het leven. Zoals ‘wie ben ik’, ‘wat ben ik’ en ‘waarom ben ik hier’. De afgelopen jaren richtte mijn onderzoek zich op de wereld van high tech, computers en virtuele werelden. Juist hierin werd me meer dan ooit duidelijk dat de menselijke waardes en de kracht van de natuur van onschatbare waarde zijn. Wat betekent het werkelijk om Mens te zijn, authentiek te zijn, dichtbij jezelf te blijven en te leven vanuit je ware natuur? Nu en in de toekomst? Essentiële vragen die van steeds grotere betekenis zullen blijken. Dit alles, en mijn diepe liefde en respect voor Yfke, maakt me trots ambassadeur van LIEFKE: een cadeau voor deze tijd.

Hedwig den Hartog - LIEFKE magazine staat voor mij voor rust, eenvoud en stilstaan bij het moment. Met mijn werk in de online wereld, gaat alles zo snel en word ik soms overspoeld met prikkels. Ik vind het enerzijds een geweldige wereld die mij veel inspiratie biedt, maar merk ook dat ik soms een rustpuntje zoek. LIEFKE magazine laat mij zien waar het in het leven echt om draait en laat mij op een andere manier kijken naar wat echt waardevol is. Ik vind het geweldig dat ik met een team aan dit mooie magazine mee mag werken. Ik hoop de lezers te laten ervaren wat ik ervaar als ik met het magazine bezig ben, we creëren namelijk veel meer dan alleen maar mooie foto's en teksten. Ik hoop dat jullie hier net zoveel van genieten als ik!